Renault megane II electric mirror problem
  • Help
Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    Member
    Join Date
    Feb 2014
    Location
    Rochester Victoria Australia
    Posts
    37

    Default Renault megane II electric mirror problem

    Have a problem with the electric mirrors on a 2005 Renault megane
    Went to adjust them and it blew a fuse witch takes out the mirrors as well as the dash and radio.any way replaced the 20 amp fuse which blew again. Every thing works fine until you adjust the mirrors.
    So i unplugged the left mirror to see maybe which mirror had a problem. so with only the right mirror plugged in.
    I could move it without blowing a fuse but could only move it in 3 directions, so i replaced the mirror with a spear one i had and same problem. Also it will move on any setting the switch is at ie, for left mirror or right and also the middle ,
    So i changed the switch , and same problem. so swapped over to the left mirror and unplugged the right mirror.
    Any one know or have had a problem like this with the electric mirrors?
    I have looked at the wiring diagrams for the elec mirrors, if it was the 20 amp fuse inside the car fuse box other things like the dash wouldn't work and the same with the 7.5 amp fuse in the engine bay fuse box as it is also linked to other items.
    Is there a relay any where that the mirrors use ?
    other than that im thinking there must be a short or cut in the wiring inside the door, All plugs to the mirrors and the mirrors look good no dirt or corrosion, Every thing else in the car is working perfect.

    Advertisement

  2. #2
    Member
    Join Date
    Feb 2014
    Location
    Rochester Victoria Australia
    Posts
    37

    Default

    The left mirror will also work on its own but again only in 2 or 3 directions like the right one , but will blow a fuse if both are plugged in.
    a stuck relay ? if it has one for the mirrors ?

  3. #3
    COL
    COL is offline
    A110 COL's Avatar
    Join Date
    Mar 2002
    Location
    Van Diemen's Land
    Posts
    4,346

    Default

    When you swapped the switch, is it a known good one? have you proved that it works in another car?
    Regards Col

    1973 Renault R12 Station Wagon
    1976 Renault R12 Station Wagon
    2002 Renault Laguna V6
    1973 Alpine A110

    http://alpine-a110.weebly.com/

  4. #4
    Member
    Join Date
    Feb 2014
    Location
    Rochester Victoria Australia
    Posts
    37

    Default

    yes from a working car

  5. #5
    COL
    COL is offline
    A110 COL's Avatar
    Join Date
    Mar 2002
    Location
    Van Diemen's Land
    Posts
    4,346

    Default

    Does the fuse blow when the mirrors are moved in one specific direction?
    Regards Col

    1973 Renault R12 Station Wagon
    1976 Renault R12 Station Wagon
    2002 Renault Laguna V6
    1973 Alpine A110

    http://alpine-a110.weebly.com/

  6. #6
    Member
    Join Date
    Feb 2014
    Location
    Rochester Victoria Australia
    Posts
    37

    Default

    yes i think it might ,It is not the switch have tried a couple. its blowing the switch as when put back into the working car it came from it wont work i think its when moving the mirror to the right.
    It must be a stuck relay if it uses one , or wires are shorting or touching . somewhere

  7. #7
    COL
    COL is offline
    A110 COL's Avatar
    Join Date
    Mar 2002
    Location
    Van Diemen's Land
    Posts
    4,346

    Default

    Quote Originally Posted by mthutt View Post
    yes i think it might ,It is not the switch have tried a couple. its blowing the switch as when put back into the working car it came from it wont work i think its when moving the mirror to the right.
    It must be a stuck relay if it uses one , or wires are shorting or touching . somewhere
    I would check the wiring from the switch to the mirrors and look for melted insulation, also check the motors in the mirrors.
    Regards Col

    1973 Renault R12 Station Wagon
    1976 Renault R12 Station Wagon
    2002 Renault Laguna V6
    1973 Alpine A110

    http://alpine-a110.weebly.com/

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •