Peugeot 407 throttle body? - Page 2
  • Register
  • Help
Page 2 of 2 First 12
Results 26 to 29 of 29
Like Tree2Likes

Thread: Peugeot 407 throttle body?

  1. #26
    Tadpole
    Join Date
    Mar 2018
    Location
    Brisbane
    Posts
    9

    Default

    Hi guys,

    Advertisement


    I too need a throttle body for a 2006 407 with the 2.2L petrol. I get no response from the throttle, and when I go through the pairing routing above it sounds like the servo is driving, but the valve doesn't move. I haven't openned it up yet, but I suspect the same stripped gears.

    Anyone know of the best place to get these. Happy with second hand. Just need to get back on the road.

    Cheers

  2. #27
    sans witticism SLC206's Avatar
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    North Parramatta
    Posts
    3,997

    Default

    For used items, I would guess ASV or ATwins in Sydney.

    No idea about Brisbane, sorry.
    Regards,

    Simon

    2018 308 GTi 2011 DS3 DSport
    ----
    2014 208 GTi 2007 207 GTi 2004 206 GTi180 2000 206 GTi 1995 306 XT

    www.peugeotclub.asn.au

  3. #28
    Tadpole
    Join Date
    Mar 2018
    Location
    Brisbane
    Posts
    9

    Default

    Well, I got a new throttle body for my 2.2L pertrol. The previous one had stripped the gears just like in the photos earlier in this thread.

    After some delays from TNT getting it delivered, I have installed, but it is surging up and down on idle, and going to limp mode. It would appear that the reprogramming of the throttle body (30s on, 30s off, 30s on, 30s off, on, throttle to the floor slowly then off, then start) isn't working for me. I have tried another couple of ones from the interwebs (15s on, 15off, etc etc etc).

    Engine warning light is on (no wonder).

    If I gently bring the throttle on after starting I can get the revs up to 3-4000 and it runs fine. As soon as you back off though it goes down to stall and then either stops completely, or starts surging again in limp mode.

    Any ideas on how to reset the ECU. At this stage I don't have an ODBC setup, so wanting to do via magic sequence if there is one.

    Any ideas, or do I have to give in and buy the software and dongle?

    Cheers
    Last edited by randomprocess; 31st March 2018 at 09:58 PM.

  4. #29
    Tadpole
    Join Date
    Mar 2018
    Location
    Brisbane
    Posts
    9

    Default

    Also, I left it overnight with the battery off to try a reset that way and didn't seem to help any.

Page 2 of 2 First 12

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •