306 S16 wont start
  • Register
  • Help
Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    Fellow Frogger!
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    castlemaine
    Posts
    503

    Default 306 S16 wont start

    I've just replaced the starter motor in my '95 306 S16. All screwed back together, but while the engine will crank, it will not fire. It appears that there is no live feed to the fuel pump fuse. Any thoughts welcomed.
    roger

    Advertisement

  2. #2
    Contented Peugeot Driver addo's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Don't remind me!
    Posts
    16,609

    Default

    Got spark?

  3. #3
    Tadpole
    Join Date
    May 2014
    Location
    Matale
    Posts
    22

    Default

    check relay involved for fuel pump also check if you get spark.

  4. #4
    Fellow Frogger!
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    castlemaine
    Posts
    503

    Default

    Quote Originally Posted by evgasr2 View Post
    check relay involved for fuel pump also check if you get spark.
    Can someone advise which is the fuel pump/injector relay?
    thanks
    roger

  5. #5
    1000+ Posts cav91's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Romsey, VIC
    Posts
    2,337

    Default

    Should be bolted to the back of the battery box. Should be a 8mm nut and a is fairly large and brown

    Via the aussiefrogs App
    2011 Renault Koleos manual petrol, yes it's boring, but not as boring as:
    2017 Renault Koleos auto

  6. #6
    Fellow Frogger! FedGrapes's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Perth, WA
    Posts
    836

    Default

    306 S16 - Not Starting

    I had only one of two wires attached to the live terminal of the starter. Cranked, but no starting.

  7. #7
    Fellow Frogger! Wintermute's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Sydney
    Posts
    866

    Default

    Seems likely that either something you disconnected whilst doing the starter has not been reconnected, or you've knocked something. I have a vague recollection that I may have had the same problem Fedgrapes when I did mine

    Things that I know of that will cause an S16 not to start:

    Crank angle sensor dead or disconnected.
    Plug falls off the relay on the back of the battery box that cav mentioned.

    I'd check for a dangling lead that should be connected to the battery

    Tony.
    306 S16 1995 black
    Morris 1100 1965 green

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •