Inlet diaphram
  • Help
Results 1 to 6 of 6

Thread: Inlet diaphram

  1. #1
    Fellow Frogger!
    Join Date
    Oct 2001
    Location
    Brisbane
    Posts
    392

    Default Inlet diaphram

    i have just replaced both diaphrams on my s16, and they are still not working.

    Advertisement


    followed the tubes all the way back and they are all connected.

    any one have any idea how to fix these.

    Thanks in adavnce

    Cheers

  2. #2
    Zen
    Zen is offline
    Fellow Frogger! Zen's Avatar
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    Brisbane
    Posts
    490

    Default

    I have to get my diaphragms looked at as well. Brad was going over the car and we couldn't see the solenoid that controls the diaphragm and when it revved, the rods attached to the diaphragms didn't move until it got up more in the rev range. The diaphragms look fine, they're just not working like they should. I hope to get the car into the shop today to let them have a look. Brad knows more but check to see if the rods move when it throttles. I noticed Brad's was doing it even at the slightest rev of the engine, mine just do nothin'. Anyways, I'll let you know what the outcome is.

    Rich

    codito ergo sum == code monkey


    '04 206 GTi 180
    '95 306 S16

  3. #3
    Fellow Frogger!
    Join Date
    Oct 2001
    Location
    Brisbane
    Posts
    392

    Default

    Quote Originally Posted by Zen
    I noticed Brad's was doing it even at the slightest rev of the engine, mine just do nothin'.
    Rich
    Yes mine dont move at all im taking to the shop today too, see what he thinks i reckon its the solenoid like you said that operate the dipahrams.

    Who do you use for you repairs.

    Cheers

  4. #4
    Zen
    Zen is offline
    Fellow Frogger! Zen's Avatar
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    Brisbane
    Posts
    490

    Default

    Peugeotech over in Northgate/Nundah. Check your email as well, Immy.

    Rich

    codito ergo sum == code monkey


    '04 206 GTi 180
    '95 306 S16

  5. #5
    Fellow Frogger!
    Join Date
    Oct 2001
    Location
    Brisbane
    Posts
    392

    Default

    Ok will check email when i get home later tonight, im stopping at Le French Motors at the Gabba on the way home let them have look and see what they say.

    The car is running awful had a dyno the other day loossing approx 30hp atw in lower rpm and about 10hp at the top of the range.

    Im pretty sure this is due to the diaphrams.


    Hopefully will al be sorted out soon.

  6. #6
    Tadpole
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Romania
    Posts
    10

    Default

    Hi everyone,

    I have the same problem, my diaphragms are not working at all ... can any one tell me how should they work ??

    I have a tube going from the diaphragm join , to an electrovalve(i think ... or is that the solenoid you guys were talking about ?? ) , but into that electrovalve I don't have anything other than that going in , only a connector with brown wires (2) , what should go into that valve , please help me , couse noone in this whole country ( romania ) wasn't able to tell me ... or at leas guess ...

    thanks ...

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •