XM hydraulics
  • Help
Results 1 to 8 of 8

Thread: XM hydraulics

  1. #1
    OLS
    OLS is offline
    Tadpole
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    SErbia
    Posts
    8

    Default XM hydraulics

    HI i have a problem with hydraulic system in my xm 2.0 c.t 1995 , the car wont rise normaly , it takes for about a half an hour to rise to normal level after that everything works normal but when i leave the car they sink over the night and same problem tomorrow i changed the hydraulic pump but nothing help ???

    Advertisement

  2. #2
    Tadpole klema's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Nis / Serbija and Montenegro
    Posts
    21

    Default

    You have a PM .
    regards
    Klema

  3. #3
    Real cars have hydraulics DoubleChevron's Avatar
    Join Date
    May 2000
    Location
    Ballarat,Vic,Aust.
    Posts
    16,754

    Default

    My Guess is:

    The feed line to the pump (reseviour to pump) is cracked, or doesn't have hose clamps allowing to leak air.... So it takes considerable time for the pump to self prime.

    You have height corrector linkage problems, or the regulator is venting the pressure without allowing it to build.

    seeya,
    Shane L.
    'Cit' homepage:
    Citroen Workshop
    Proper cars--
    '85 Series II CX2500 GTi Turbo I
    '63 ID19 http://www.aussiefrogs.com/forum/citro%EBn-forum/90325-best-project-car-you-have-ever-seen.html
    '72 DS21 ie 5spd pallas (last looked at ... about 15years ago)
    '78 GS1220 pallas
    '92 Range Rover Classic ... 5spd manual.

    Yay ... No Slugomatics


    Modern Junk:
    '07 Poogoe 407 HDi 6spd manual

  4. #4
    OLS
    OLS is offline
    Tadpole
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    SErbia
    Posts
    8

    Default

    I changed the pipe that leads from reservoir to pump and put on a new hose clamps , but still the same when i put a car on the lowest position it pumps out all oil from the system to the reservoir and then it needs long period of time to rise to normal even the steering wheel is hard but when i pull it in one site the pump makes strange noises like it pumps oil mixed with air and afte some time wheel starts to go soft and car rises

  5. #5
    Fellow Frogger!
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Scotland
    Posts
    169

    Default

    Did you prime and bleed the regulator/pump circuit after replacing the hose ?

    This involves filling as much of the hose as possible with oil before making the final connection, and then running the engine for a few minutes with the regulator bleed screw OPEN to allow any air to return to the tank before closing the regulator bleed screw...

    Regards,
    Simon
    1998 Xantia Mk2 V6 Auto Exclusive

  6. #6
    OLS
    OLS is offline
    Tadpole
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    SErbia
    Posts
    8

    Default

    i filled the hose completly and also filled the pump manually spining slowly the belt wheel with my hand until it started to bleed oil at the other side
    Citroen XM C.T 2.0 1995
    Simca Matra Murena 1.6 1982

  7. #7
    Real cars have hydraulics DoubleChevron's Avatar
    Join Date
    May 2000
    Location
    Ballarat,Vic,Aust.
    Posts
    16,754

    Default

    Is one of the return lines (ie: the big one from the regulator) constantly gushing large amounts of fluid back to the reseviour at all times ??

    Maybe the regulator is sticking and constantly returning the fluid to the reseviour.

    seeya,
    Shane L.
    'Cit' homepage:
    Citroen Workshop
    Proper cars--
    '85 Series II CX2500 GTi Turbo I
    '63 ID19 http://www.aussiefrogs.com/forum/showthread.php?t=90325
    '72 DS21 ie 5spd pallas (last looked at ... about 15years ago)
    '78 GS1220 pallas
    '92 Range Rover Classic ... 5spd manual.

    Yay ... No Slugomatics


    Modern Junk:
    '07 Poogoe 407 HDi 6spd manual

  8. #8
    OLS
    OLS is offline
    Tadpole
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    SErbia
    Posts
    8

    Default

    i changed everything from reservoir to pump and still nothing i dont know what the else can i do i have never mess anything with height regulator i even dont know where is located , with my older models of xm and cx never had such a problem , defenetly is problem for pump to make a preasure in the start because everything works fine when car is rised
    Citroen XM C.T 2.0 1995
    Simca Matra Murena 1.6 1982

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •