Citroen C5 elm327 Hdi
  • Register
  • Help
Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    Tadpole
    Join Date
    Dec 2018
    Location
    Wagga Wagga Australia
    Posts
    19

    Default Citroen C5 elm327 Hdi

    Hi i have searched all over the internet and cant find anything on this i think its very odd.

    I have a 3002 Citroen c5 turbo diesel and is stuck in limp mode (seems like the turbo isnt working)

    I have an elm 327 to read the codes a usb one so i hooked it all up and it read the code from the car but i went to start the car and put the battery charger on the
    battery and 2 lights on the eml327 box come on (communication lights) and it fried my usb cable and now the cable dont work (cable is a serial to usb from ebay).

    Just wondering if anyone would know why putting the charger on the car would send power through the data lines and fry the cable to the point it was hot.

    I didnt have enuff time to save all the code to show what the codes where but there was 19 codes.

    I attached a pic of the elm327(odb2)48372955_350574389102852_6957346664419950592_n.jpg48372955_350574389102852_6957346664419950592_n.jpg

    Advertisement

  2. #2
    1000+ Posts dmccurtayne's Avatar
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    Newcastle/ central coast
    Posts
    1,945

    Default

    Wasnít in 24v mode? Is it the first time using that cord I got one from the states and the pin out was wrong


    Garage C5 X7 3008 XTE
    Gone but not forgotten 206 GTI 180 306 XR SED 405 MI16 x2 xzara VTS 406 SV 206 XT Berlingo 2011 (best car ever) 306 HDI 307 XSE HDI touring
    Fix it right the first time
    Garage C5 X7 4008
    Gone but not forgotten 3008 206 GTI 180 306 XR SED 405 MI16 x2 xzara VTS 406 SV 206 XT Berlingo 2011 (best car ever) 306 HDI 307 XSE HDI touring
    Fix it right the first time

  3. #3
    Tadpole
    Join Date
    Dec 2018
    Location
    Wagga Wagga Australia
    Posts
    19

    Default

    Yes was the first time i got the cord from ebay was all working fine until i put the charger on the car and its only a 6 volt 12 volt charger as soon at i put the charger on it fried the usb cable and it was hot to touch

  4. #4
    1000+ Posts dmccurtayne's Avatar
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    Newcastle/ central coast
    Posts
    1,945

    Default

    I got one to use at work on my genuine diagbox so obviously checked wiring found 2 pins not correct just chucked it didnít go further glad I didnít plug it in.


    Garage C5 X7 3008 XTE
    Gone but not forgotten 206 GTI 180 306 XR SED 405 MI16 x2 xzara VTS 406 SV 206 XT Berlingo 2011 (best car ever) 306 HDI 307 XSE HDI touring
    Fix it right the first time
    Garage C5 X7 4008
    Gone but not forgotten 3008 206 GTI 180 306 XR SED 405 MI16 x2 xzara VTS 406 SV 206 XT Berlingo 2011 (best car ever) 306 HDI 307 XSE HDI touring
    Fix it right the first time

  5. #5
    Tadpole
    Join Date
    Dec 2018
    Location
    Wagga Wagga Australia
    Posts
    19

    Default

    Ya i will just have to remember not to hook the charger up while the tool is hooked up

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •