citroen C5 with AL4 no reverse
  • Register
  • Help
Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    Tadpole
    Join Date
    May 2012
    Location
    burnie tasmania
    Posts
    14

    Default citroen C5 with AL4 no reverse

    the car drive forward appears to change and drive ok but on reverse at all any ideas what is wrong

    Advertisement

  2. #2
    Fellow Frogger! dimistyle's Avatar
    Join Date
    Aug 2016
    Location
    Sunshine Coast, QLD
    Posts
    889

    Default

    Did you remove the valve block at any stage? I would say the manual piston has been installed backwards, this is the piston that should be locked into the quadrant.

    Does it drive forward in all gears when in manual mode?

    Sent from my GT-I9195T using aussiefrogs mobile app

  3. #3
    Fellow Frogger!
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    brisbane Au
    Posts
    927

    Default

    Quote Originally Posted by andy bram View Post
    the car drive forward appears to change and drive ok but on reverse at all any ideas what is wrong

    Assuming someone hasn't been trying out their Christmas prezzie spanner set. If you have first and third gear, rule out a clutch problem and suspect a broken brake band or the number 5 control solenoid. Or it's electrical connectors of course.

  4. #4
    Member
    Join Date
    Oct 2013
    Location
    Epping
    Posts
    108

    Default

    hi there, it can be checked for a broken band without removing the transmission.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •